CROWNE PLAZA BRUSSELS

In de zomer van 2005 werden de eerste 110 kamers gerenoveerd. Architect, Karin Espinosa Morel, inspireerde zich op de Art Nouveau lijnen en krullen van Gustav Klimt (1862-1918) , een duidelijke verwijzing naar de originele stijl van rond de eeuwwisseling van het Palace Hotel (1908).

In de eerste maanden van 2005 werden het restaurant en de bar onder handen genomen die op 19 mei 2005 opnieuw open gingen met een opvallend nieuw concept.

Tijdens de winter periode 2005-2006 werden doorgedreven renovatie werken uitgevoerd om de traditionele zalen om te bouwen tot een modern conference & meeting complex op de 1ste verdieping met een heel nieuw vergaderconcept ‘Truly inspirational’ , een stimulatie van de zintuigen die maakt dat men zin heeft in vergaderen!

Tijdens de winter 2006-2007 vonden de laatste werkzaamheden plaats en werden de oude vergaderzalen op elke etage omgebouwd tot super luxe Balanced Senses suites met geurende kamers in natuurlijke kleuren. Er werden ook 10 Century kamers gecreëerd die het originele eeuwwissel gevoel van Le Palace echoën en waar de originele op bestelling gemaakte en gerestaureerde meubels en accessories van vroegere tijden pronken…

Tijdens deze grote renovatie verbleven enkele belangrijke gasten zonder hinder te ondervinden wat zowel voor de directie van het hotel evenals voor de verschillende aannemers een speciale ervaring en waardering met zich meebracht.